زمان کنونی: 2024/06/29, 07:27 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)


زمان کنونی: 2024/06/29, 07:27 AM



ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 12 رأی - میانگین امتیازات: 4.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سرگذشت گروه شین‏سن در انقلاب ژاپن

نویسنده پیام
Mohabat69
we carry the future



ارسال‌ها: 1,044
تاریخ عضویت: Feb 2011
اعتبار: 760.0
ارسال: #11
RE: سرگذشت گروه شین‏سن در انقلاب ژاپن
کلام آخر

در هر سرزمینی و در هر دوره از زمان گروه‏های تندرو وجود دارند که همیشه به دنبال رسیدن به منافع و آرمان‏های خود هستند چه منافع شخصی و چه منافع قومی و حزبی. اگرچه این افراد در اقلیت هستند اما با استفاده از تبلیغات و گروه‏های فشار به قدرت می‏رسند که نمونه‏ی آنها هیتلر در جنگ جهانی دوم می‏باشد. در دوران باکوماتسو نیز کسانی بودند که برای رسیدن به اهدافشان از هر وسیله‏ای استفاده کردند(ماکیاولیسم) و عوام فریبی یکی از برجسته‏ترین سلاح‏های آنها بود. اگرچه این گروه بعد از آخرین نبرد پیروز شدند و دولت به طور کامل در اختیارشان بود ولی بعد از مدتی با همان دولتی که حمایت از آن شعارشان بود دچار مشکل شدند و پایانی تاریخی را برای خود رقم زدند. اما این پایان کار نبود و سال‏ها بعد نسل دیگری از این تندروهای متحجر در جنگ جهانی دوم خود را نشان دادند. ژاپن در این جنگ با کشورهای کره، چین، آمریکا، انگلیس، استرالیا، هند، پرتقال، روسیه، نیوزیلند و تایوان درگیری داشت. کشوری کوچک با منابعی محدود در برابر جهان قد علم کرده بود. شاید منشأ این مشکلات افراط و تفریط باشد و شاید هم عدم تعامل و تفاهم. زمانی که احزاب و قومیت‏ها به جای تعامل به دنبال حذف یکدیگر از اجتماع باشند جامعه‏ای سراسر آشوب و درگیری وجود خواهد داشت. روی آوری ژاپن به سیاست نظامی‏گری از مشکلات عدم تعامل اقوام بود. این روش از منظر تاریخی به آرمانی در امپراطوری ژاپن اشاره می‌کند که بر اساس آن نیروهای نظامی باید بر ارکان سیاست و زندگی اجتماعی مردم مسلط شوند. این دیدگاه، نیروی نظامی قدرتمند را مساوی با ملت قدرتمند می‌دانست به مانند کره شمالی فعلی. در طول دهه ۱۹۲۰، ژاپن به سمت برقراری حکومتی دموکراتیک حرکت می‌کرد که تحت عنوان «دموکراسی تای‌شو» از آن یاد می‌شد. با این حال، دولت پارلمانی به آن اندازه ریشه ندوانده بود که بتواند در برابر فشارهای سیاسی و رکود اقتصادی دهه ۱۹۳۰ و رهبران نظامی پرنفوذ این دهه مقاومت کند. نظامی‌گری راهی بود که ژاپن و بعضی از کشورهای اروپایی برگزیدند. این راه در نهایت به جنگ جهانی دوم منجر شد. آنچه این جابجایی قدرت به سمت نظامیان را بیش از پیش امکان‌پذیر می‏کرد، گنگی و بی‌دقتی در متن قانون اساسی مِیجی، به ویژه در مورد جایگاه امپراطور بود. این قانون بدنه قانون‌گذاری را نه در برابر مردم، بلکه در برابر امپراطور پاسخ‌گو می‌دانست. در شینسنگومی خلاف این مسئله را شاهد بودیم به طوری که پس از تسلیم شوگون به جای تبعیت از وی، به اصول و اهداف آرمان جمهوریت پایبند بودند یا ناگاکورا شینپاچی با اینکه عضوی از قبیله‏ی ماتسومائه بود اما رو در روی قبیله‏ی خودش و امپراطور جوانی که دستورهایش تابع شورای امپراطوری و نیروهای ساتچو بود، مبارزه کرد.
در پایان جنگ جهانی دوم، ژاپن از سوی نیروهای متفقین اشغال شد. این نخستین و تنها باری بود که این کشور به اشغال نیروهای خارجی در می‏آمد چرا که در جنگ جهانی اول ژاپن به عنوان پیروز و یکی از پنج قدرت نظامی جهان در کاخ ورسای حضور داشت. در ۱۴ اوت ۱۹۴۵، دولت ژاپن خبر تسلیم مقدماتی این کشور را به متفقین اعلام کرد. فردای آن روز، امپراطور هیروهیتو در یک نطق رادیویی، تسلیم بی قید و شرط ژاپن را به اطلاع مردم رساند. این نخستین باری بود که امپراطور ژاپن از طریق رادیو با مردم سخن می‏گفت و اولین بار بود که مردم این کشور صدای وی را می‏شنیدند. هری ترومن رئیس جمهور ایالات متحده، ژنرال داگلاس مک آرتور را به کار نظارت بر ژاپن اشغالی منصوب کرد. تلاش شد تا در قانون اساسی جدید ژاپن که زیر نظر نیروهای پیروز نوشته می شد، شکلی از لیبرال دموکراسی جایگزین نظام سلطنت مطلقه شود. در قانون اساسی جدید ژاپن، جنگ محکوم شد. با امضای پیمان صلح سان فرانسیسکو در ۸ سپتامبر ۱۹۵۱ و اجرایی شدن آن در ۲۸ آوریل ۱۹۵۲، ژاپن بار دیگر استقلال خود را باز یافت. امروز نیز ۴۷۰۰۰ پرسنل نظامی آمریکا در ژاپن حضور دارند که بر اساس معاهده همکاری امنیتی دوجانبه، از سوی دولت ژاپن دعوت شده‏اند. بعد از یک رشته سازماندهی مجدد در حزب‏های سیاسی، حزب لیبرال دموکرات ژاپن، که حزبی محافظه کار است، و حزب سوسیال دموکرات با گرایش‏های چپ گرایانه در سال ۱۹۵۵ شکل گرفتند. سیاست مداران این حزب و دیوان سالاران دولتی بر سیاست‏های اقتصادی تمرکز کردند. ژاپن از دهه ۵۰ تا دهه ۸۰ میلادی، رشد سریعی را تجربه کرد و به یک قدرت اقتصادی عمده تبدیل شد. از این فرایند گاه به عنوان معجزه اقتصادی ژاپن در دوران بعد از جنگ یاد می‏شود. پس از جنگ کره، که طی آن ژاپن یکی از تدارک دهندگان اصلی نیروهای سازمان ملل بود، اقتصاد ژاپن رشدی برق آسا و طولانی را در بخش تولید آغاز کرد. در سال ۱۹۸۹ ژاپن شاهد یکی از سریع ترین میزان رشد اقتصادی در تاریخ خود بود. بالا رفتن قدرت یِن و سودآور بودن آن در مبادلات دلاری، به اضافه پایین بودن میزان بهره سبب هجوم سرمایه گذاران شد. این موضوع باعث افزایش ۶۰ درصدی ارزش املاک در توکیو شد. در سال ۱۹۹۱ ارزش سهام ژاپن سقوط کرد و دوران اقتصاد حبابی ژاپن به پایان رسید. ژاپن هم اینک نیز دومین اقتصاد بزرگ جهان است.
در نهایت زمانی که خوب به دوران انقلاب مِیجی نگاه می‏اندازیم و درون آن را می‏شکافیم اولین کلمه‏ای که به ذهن می‏رسد کودتاست. داستان شینسنگومی و تاریخ دوران باکوماتسو درسی برای جهانیان است برای آگاهی که نباید به فرصت طلبان و تندروهای متحجر فرصت خودکامگی داد و کسانی که با فتنه‏گری و کجروی به اهدافشان می‏رسند نهایتاً در آتش خودشان خواهند سوخت. امروزه از شینسنگومی فراوان یاد می‏شود و فیلم‏ها سریال‏ها و داستان سرایی‏های بسیاری شده است. همه با نام قهرمان آنان را می‏شناسند. اگر ملت آن زمان به جای جنگ خواستار وحدت ملی می‏شدند شاید آینده‏ای بهتر برای مردم و کشور ژاپن رقم می‏خورد و شاهد جنایات ارتش ژاپن در قبال چینی‏ها و تراژدی بمب اتم نبودیم. امروزه در سایر کشورها نیز درگیری‏هایی مشابه وجود دارد اما در قالب قومیت و قبیله کمتر مشاهده می‏شود این کشمکش ها به شکلی مدرن و در لباس احزاب و جناح‏های مختلف سیاسی ادامه دارد و گاهی نیز کشورها سرنوشتی مشابه ژاپن در جنگ بوشین پیدا می‏کنند که از دل این جنگها نسل کشی‏ها ، پاکسازی قومیتی، قتل عام‏ها و سایر جنایات جنگی بیرون می‏آید. نکته‏ی مثبتی که در انقلاب مِیجی ظاهر شد، عفو مخالفان ساتچو توسط امپراطور بعد از 3 سال بود در حالی که در برخی از کشورها فقط جنایات جنگی از طرف پیروز در تاریخ می‏ماند. گرچه جنایاتی که ارتش ساتچو در قبال مخالفانش انجام داد بعدها باعث شد تا بسیاری از مردم نسبت به دولت مِیجی متنفر بشوند اما سیاستهای نوینی که با بازشدن چشم ژاپن به دنیای غرب همراه بود موفقیت خودش را نشان داد. سیاستهایی که از دولت شوگون شروع شد و باعث موضع گیری قبایل علیه دولتش شد اما در نهایت هواداران مکتب افراطی، خودزنی کرده و برخلاف آرمانشان عمل کردند.
2013/12/06 07:27 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 اعتبار داده شده توسط : Roya(+2.0) ، Schneider(+2.0)
Mohabat69
we carry the future



ارسال‌ها: 1,044
تاریخ عضویت: Feb 2011
اعتبار: 760.0
ارسال: #12
RE: سرگذشت گروه شین‏سن در انقلاب ژاپن
منابع
1) دانشنامه آزاد ویکی پدیا http://www.wikipedia.org
2) دانشنامه آزاد سامورایی http://wiki.samurai-archives.com
3) مرکز مطالعات شینسنگومی http://www.shinsengumi-no-makoto.net

والحمدلله رب العالمین
کپی برداری بدون ذکر نام محمدحسن بحرانی پیگرد اخروی دارد
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/12/06 02:36 PM، توسط Mohabat69.)
2013/12/06 07:29 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
Mohabat69
we carry the future



ارسال‌ها: 1,044
تاریخ عضویت: Feb 2011
اعتبار: 760.0
ارسال: #13
RE: سرگذشت گروه شین‏سن در انقلاب ژاپن
شینسنگومی در دنیای رسانه بارها و بارها یاد شده است که برخی از مهمترین آنها که در ایران شناخته شده باشد در ذیل آمده است:
1- فیلم سینمایی "وقتی آخرین شمشیر کشیده می‏شود" محصول 2003
مطالب مخصوص انیمه، مانگا، کارتون و کمیک مخصوص پارک انیمه

2- مانگای "کنشین آواره" که از روی این مانگا انیمه ای نیز ساخته شد.
مطالب مخصوص انیمه، مانگا، کارتون و کمیک مخصوص پارک انیمه

3- انیمه‏ی "هاکوکی" در سال 2010 در قالب سه سری
مطالب مخصوص انیمه، مانگا، کارتون و کمیک مخصوص پارک انیمه

4- انیمه و مانگای کمدی "گینتاما" در سال 2003
مطالب مخصوص انیمه، مانگا، کارتون و کمیک مخصوص پارک انیمه

5- پخش انیمه گروه شین‏سن از شبکه یک سیما ساخته شده در سال 1996
مطالب مخصوص انیمه، مانگا، کارتون و کمیک مخصوص پارک انیمه
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/12/11 02:14 PM، توسط Mohabat69.)
2013/12/06 11:42 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 اعتبار داده شده توسط : Schneider(+2.0)
ارسال پاسخ 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ادبیات ژاپن Soul 4 1,001 2016/07/18 10:37 PM
آخرین ارسال: asma123



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان